ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Çitmesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191681)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Kabak Çitmesi
 
kabak çitmesi nasıl yapılır - akdeniz yemekleri - çitme kabak - yoğurtlu kabak


MALZEMELER


1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 kg kabak

1 çay bardağı su

pul biber (İsteğe göre)

tuz (İsteğe göre)

yoğurt

dövülmüş sarmısak


HAZIRLANIŞI


Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.


Salça ilave edilir. Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir.


Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir. Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır.


Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.