![]() |
İspanak Borani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Boraniispanak boranisi nasıl yapılır - iran usukü ıspanak tarifiMalzemeler: 1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış) 250 gr (1+1/4 su bardağı) soğuk su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gr (1 1/4 su bardağı) yoğurt 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) Tarifi: Ispanakların suyunu iyice süzdürünüz ![]() Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp, ıspanakları içine atarak 10 dakika haşlayınız ![]() Ispanakları tencereden süzgece çıkarıp, madeni kaşıkla bastırarak suyunu süzünüz ![]() ![]() Ispanak, limon suyu, soğan, tuz ve biberi büyük bir salata tabağına koyup, kaşıkla karıştırınız ![]() ![]() Salata kasesinin üstüne bir tabak kapayıp boraniyi buzdolabında 1-2 saat soğutunuz ![]() ![]() Not: Yoğurtla yapılmış bu İran usulü ıspanak yemeğini, giriş yemeği olarak yada etlerin yanında, özellikle şiş kebapla servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|