ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanak Borani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191665)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:02 AM

İspanak Borani
 
ispanak boranisi nasıl yapılır - iran usukü ıspanak tarifiMalzemeler:



1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)

250 gr (1+1/4 su bardağı) soğuk su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 arpacık soğanı (ince doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

250 gr (1 1/4 su bardağı) yoğurt

1 diş sarmısak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)


Tarifi:


Ispanakların suyunu iyice süzdürünüz.


Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp, ıspanakları içine atarak 10 dakika haşlayınız.


Ispanakları tencereden süzgece çıkarıp, madeni kaşıkla bastırarak suyunu süzünüz. Soğuyunca kesme tahtasında ince ince kıyınız.


Ispanak, limon suyu, soğan, tuz ve biberi büyük bir salata tabağına koyup, kaşıkla karıştırınız. Yoğurt ve sarmısağı ekleyip yeniden iyice karıştırınız.

Salata kasesinin üstüne bir tabak kapayıp boraniyi buzdolabında 1-2 saat soğutunuz. Soğutulmuş bir servis tabağına aktarıp, üstünü kıyılmış nane ile süsleyerek servis ediniz.


Not: Yoğurtla yapılmış bu İran usulü ıspanak yemeğini, giriş yemeği olarak yada etlerin yanında, özellikle şiş kebapla servis edebilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.