Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, etli, güveci

Etli Bamya Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bamya Güveci



bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:


500 gram kuşbaşı et,


500 gram bamya,


2 baş soğan,


2 domates,


1 limon,


1 yumurta,


1 çorba kaşığı zeytinyağı,


tuz,


su



YAPILIŞI:


Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir


• Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır


• Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir


• Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur


• Tuz serpilir, 15 bardak su konur Ağzı kapatılır


• Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir


• Yumurta ile limon suyu çırpılır Fırından almadan önce üzerine dökülür


• Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir


• Fırından alınır, suyu süzülür Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır


Suyu üzerine gezdirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.