ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Bamya Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191636)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:07 AM

Etli Bamya Güveci
 
bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:


500 gram kuşbaşı et,


500 gram bamya,


2 baş soğan,


2 domates,


1 limon,


1 yumurta,


1 çorba kaşığı zeytinyağı,


tuz,


su.



YAPILIŞI:


Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir.


• Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır.


• Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir.


• Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur.


• Tuz serpilir, 1.5 bardak su konur. Ağzı kapatılır.


• Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir.


• Yumurta ile limon suyu çırpılır. Fırından almadan önce üzerine dökülür.


• Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir.


• Fırından alınır, suyu süzülür. Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.


Suyu üzerine gezdirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.