![]() |
Etli Bamya Güveci
bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et, 500 gram bamya, 2 baş soğan, 2 domates, 1 limon, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, su. YAPILIŞI: Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir. • Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır. • Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir. • Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur. • Tuz serpilir, 1.5 bardak su konur. Ağzı kapatılır. • Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir. • Yumurta ile limon suyu çırpılır. Fırından almadan önce üzerine dökülür. • Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir. • Fırından alınır, suyu süzülür. Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır. Suyu üzerine gezdirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.