Kaşarlı Mantar Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarlı Mantar GüveçKaşarlı Mantar Güveç Tarifi - Kaşarlı Mantar Güveç Nasıl Yapılır - Kaşarlı Mantar Güveçin Yapılışı Malzemeler 400 gr haşlanmış mantar300 gr kabuğu soyulmuş, ince kesim sotelik domates200 gr sivri biber100 gr tereyağı1 çay kaşığı tuz 100 gr rende kaşar100 gr dil peyniriBir kahve fincanı süt 1 baş iri kuru soğan Hazırlanışı Mantarları piyazlık gibi kesin Soğan, biber ve domatesleri doğrayıp malzeme hazırlığını yapın Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanı bir miktar kızartın Biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirin Mantarları koyup 5 dakika sonra ince kesim domatesi ilave edin Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştırın Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirin Dil peynirleri dikdörtgen ve ince şekilde keserek güveçlerin üzerine dizin Fırında pembeleşinceye kadar pişirin
|
|
|
|