![]() |
Kaşarlı Mantar Güveç
Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi - Kaşarlı Mantar Güveç Nasıl Yapılır - Kaşarlı Mantar Güveçin Yapılışı
Malzemeler 400 gr. haşlanmış mantar 300 gr. kabuğu soyulmuş, ince kesim sotelik domates 200 gr. sivri biber 100 gr. tereyağı 1 çay kaşığı tuz 100 gr. rende kaşar 100 gr. dil peyniri Bir kahve fincanı süt 1 baş iri kuru soğan Hazırlanışı Mantarları piyazlık gibi kesin. Soğan, biber ve domatesleri doğrayıp malzeme hazırlığını yapın. Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanı bir miktar kızartın. Biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirin. Mantarları koyup 5 dakika sonra ince kesim domatesi ilave edin. Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin. Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirin. Dil peynirleri dikdörtgen ve ince şekilde keserek güveçlerin üzerine dizin. Fırında pembeleşinceye kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.