İspanaklı Kaşar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Kaşar(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15dk Pişirme süresi: 15 dkMalzemeler 500 gram ıspanak 2 orta boy patates 1 yemek kaşığı sıvıyağ 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı galeta unu Tuz İsteğe göre karabiber ya da kırmızıbiber Yapılışı Ispanakları iyice yıkayıp orta kalınlıkta doğrayın, az suda haşlayın Ayrı bir kapta patatesleri haşlayıp, rendeleyin Haşlanmış ıspanak, patates, biraz tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karıştırıp, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini ilave edin Dağılımı eşit yapmaya çalışın Galeta ununu da en üste eşit olarak serpin 180 derece fırında 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır Ispanak yemekleri arasında farklı bir lezzet oluyor, hepinize tavsiye ederim![]() |
|
|
|