Patlıcan Kayığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kayığıetli patlıcan yemeği - patlıcanlı yemek tarifleri - patlıcan kayığı tarifi ![]() Patlıcan kayığı malzemeleri 2 bostan patlıcan 300 gr kuşbaşı et 1 soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 domates 2 sivri biber Tuz Karabiber 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 kırmızıbiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı # Patlıcan kayığı hazırlanışı Patlıcan kayığı: Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın![]() Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Etli karışımı patlıcanların içine doldurun Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın![]() |
|
|
|