Kuru Bakla Ezmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Bakla EzmesiKURU BAKLA EZMESİ ( 6 kişilik ) Malzemeler : 400 gr kuru bakla3 adet soğan 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 demet dereotu 1/2 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye, sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı, dörde bölünmüş soğanları, zeytinyağını, toz şekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın ![]() Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapınafiyet olsun |
|
|
|