ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Bakla Ezmesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191562)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Kuru Bakla Ezmesi
 
KURU BAKLA EZMESİ ( 6 kişilik )
Malzemeler :
400 gr. kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencereye, sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı, dörde bölünmüş soğanları, zeytinyağını, toz şekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın.

Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün. 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapın
afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.