06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye
Bezelye Tarifi - Bezelye Nasıl Yapılır - Bezelye Malzemeleri
Malzemeler
250 gr kuşbaşı dana
1 kg iç bezelye
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
3 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuzu, karabiberi ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin
|
|
|