![]() |
Bezelye
Bezelye Tarifi - Bezelye Nasıl Yapılır - Bezelye Malzemeleri
Malzemeler 250 gr. kuşbaşı dana 1 kg. iç bezelye 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 2 adet domates 2 adet çarliston biber 3 diş sarımsak 3 su bardağı et suyu Yarım su bardağı arpa şehriye Tuz Karabiber Yapılışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun. Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun. En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın. Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuzu, karabiberi ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun. Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.