![]() |
Söneberi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Söneberi![]() Malzemeler 1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım ![]() ![]() Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırın tepsisine dizelini ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapalım ![]() Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|