Söneberi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Söneberi![]() Malzemeler 1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım![]() Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim 2-3 dakika daha kavuralım Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını![]() Patlıcanları fırın tepsisine dizelini 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım![]() Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim![]() Sıcak servis yapalım ![]() Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz Görünümü farklı olacaktır![]() alıntı |
|
|
|