ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Söneberi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191547)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:22 AM

Söneberi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


1 kg kemer patlıcan

2 adet orta boy soğan

300-350 gram yağsız kıyma

1 çay bardağı sıvıyağ

4-5 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi


Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.

Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını.

Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım.


Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim.


Sıcak servis yapalım.


Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.