Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
endülüs, kuşkonmaz, usulü

Endülüs Usulü Kuşkonmaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endülüs Usulü Kuşkonmaz



Malzemeler

1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz

1 Dilim Bayat Ekmek

1/2 Demet Maydanoz

2 Diş Sarmısak

1 Kırmızı Dolmalık Biber

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi

Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın Soğuk suyun içinde bekletin


Tencerede zeytinyağını ısıtın İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın


Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin 5 dakika pişirip ateşten alın Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.