ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Endülüs Usulü Kuşkonmaz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191542)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:23 AM

Endülüs Usulü Kuşkonmaz
 
Malzemeler

1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz

1 Dilim Bayat Ekmek

1/2 Demet Maydanoz

2 Diş Sarmısak

1 Kırmızı Dolmalık Biber

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi

Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.


Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.


Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.