Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, milföyde

Milföyde Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Enginar



Milföyde Enginar Tarifi - Milföyde Enginar Yapılışı - Milföyde Enginar Nasıl Yapılır - Milföyde Enginar Malzemeleri

6 kişilik Gerekli malzeme:

4 enginar

1 limon

4 milföy hamuru

150 gr ortayağlı koyun kıyması

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 sosis

1 yumurta sarısı

Karabiber

Tuz


Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın

Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın

Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin

Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin

Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.