ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföyde Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191500)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:30 AM

Milföyde Enginar
 
Milföyde Enginar Tarifi - Milföyde Enginar Yapılışı - Milföyde Enginar Nasıl Yapılır - Milföyde Enginar Malzemeleri

6 kişilik Gerekli malzeme:

4 enginar

1 limon

4 milföy hamuru

150 gr ortayağlı koyun kıyması

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 sosis

1 yumurta sarısı

Karabiber

Tuz


Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin. Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.

Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin. Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin.

Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin. Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin.

Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.