![]() |
Patlıcan Pilezez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan PilezezAnadolu mutfağının lezzetli örneklerinden biri olan bu patlıcan yemeği, Elazığ’a özgüdür ![]() ![]() ![]() Malzemeler: * 1 kg patlıcan * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 yemek kaşığı salça * 1 su bardağı su * 3-4 adet orta boy domates * 5-6 adet sivribiber * 8-10 diş sarımsak Harcı İçin: * Yarım kilo köftelik kıyma * Yarım demet maydanoz * 1 çay kaşığı karabiber * Yarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve acısının çıkması için 20-30 dakika tuzlu suda bekletin ![]() 2- Süzüp kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda hafifçe kızartın ![]() ![]() 3- Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba aktarıp yoğurun ![]() ![]() 4- Patlıcanları 30-35 santim çapındaki yuvarlak fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() 5- Üzerlerine sırayla domates halkaları, iri doğranmış biber ve ikiye, üçe bölünmüş sarımsakları yerleştirin ![]() 6- Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırıp, tepsiye sebzelerin üzerinden gezdirerek dökün ![]() 7- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|