ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Pilezez (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191494)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:31 AM

Patlıcan Pilezez
 
Anadolu mutfağının lezzetli örneklerinden biri olan bu patlıcan yemeği, Elazığ’a özgüdür. Yöresel yemekleri ve yeni tatlar denemeyi sevenler için son derece de basit bir tarifi var.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


* 1 kg patlıcan

* 1 su bardağı sıvıyağ

* 1 yemek kaşığı salça

* 1 su bardağı su

* 3-4 adet orta boy domates

* 5-6 adet sivribiber

* 8-10 diş sarımsak

Harcı İçin:


* Yarım kilo köftelik kıyma

* Yarım demet maydanoz

* 1 çay kaşığı karabiber

* Yarım çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:


1- Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve acısının çıkması için 20-30 dakika tuzlu suda bekletin.


2- Süzüp kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda hafifçe kızartın. Kağıt peçete üzerinde fazla yağı emdirin.


3- Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba aktarıp yoğurun. Harcın içinden parçalar koparıp, 3-4 santim çapında yassı köfteler hazırlayın.


4- Patlıcanları 30-35 santim çapındaki yuvarlak fırın tepsisine dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Bir sıra daha patlıcan dizin.


5- Üzerlerine sırayla domates halkaları, iri doğranmış biber ve ikiye, üçe bölünmüş sarımsakları yerleştirin.


6- Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırıp, tepsiye sebzelerin üzerinden gezdirerek dökün.


7- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.


Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.