![]() |
Patlıcan Pilezez
Anadolu mutfağının lezzetli örneklerinden biri olan bu patlıcan yemeği, Elazığ’a özgüdür. Yöresel yemekleri ve yeni tatlar denemeyi sevenler için son derece de basit bir tarifi var.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 1 kg patlıcan * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 yemek kaşığı salça * 1 su bardağı su * 3-4 adet orta boy domates * 5-6 adet sivribiber * 8-10 diş sarımsak Harcı İçin: * Yarım kilo köftelik kıyma * Yarım demet maydanoz * 1 çay kaşığı karabiber * Yarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve acısının çıkması için 20-30 dakika tuzlu suda bekletin. 2- Süzüp kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda hafifçe kızartın. Kağıt peçete üzerinde fazla yağı emdirin. 3- Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba aktarıp yoğurun. Harcın içinden parçalar koparıp, 3-4 santim çapında yassı köfteler hazırlayın. 4- Patlıcanları 30-35 santim çapındaki yuvarlak fırın tepsisine dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Bir sıra daha patlıcan dizin. 5- Üzerlerine sırayla domates halkaları, iri doğranmış biber ve ikiye, üçe bölünmüş sarımsakları yerleştirin. 6- Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırıp, tepsiye sebzelerin üzerinden gezdirerek dökün. 7- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.