Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, kremalı

Kremalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Enginar





Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağ

5 adet temizlenmiş enginar

yarım kg iç bakla

2 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

yarım demet dereotu

1 baş sarımsak

2 çorba kaşığı krema

tuz, karabiber

Yapılışı:

yayvan tenceremize yağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklarımızı alıyoruz soğan ve sarımsaklaımız sararıncaya kadar kavuruyoruz, salçamızı ilave edip(dilersiniz salça kullanmayabilirsiniz) kavurmaya devam ediyoruz


İçbaklamızı ve tuzumuzu ekleyip kavurmaya bir müddet daha devam ediyoruz enginar ları baklaların arasına dizip üzerini 1 parmak geçicek şekilde suyumuzu ekliyoruz Dereotunu ve kremayıda ilave edip kapağını kapatıyoruz Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıyoruz


Krema, baklanın ve enginarın keskin tadını ve kokusunu alıp sevilebilecek bir lezet oluşturuyor, enginar sevmem diyenlerde rahatlıkla yiyebilirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.