![]() |
Kremalı Enginar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağ 5 adet temizlenmiş enginar yarım kg iç bakla 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça yarım demet dereotu 1 baş sarımsak 2 çorba kaşığı krema tuz, karabiber Yapılışı: yayvan tenceremize yağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklarımızı alıyoruz. soğan ve sarımsaklaımız sararıncaya kadar kavuruyoruz, salçamızı ilave edip(dilersiniz salça kullanmayabilirsiniz) kavurmaya devam ediyoruz. İçbaklamızı ve tuzumuzu ekleyip kavurmaya bir müddet daha devam ediyoruz. enginar ları baklaların arasına dizip üzerini 1 parmak geçicek şekilde suyumuzu ekliyoruz. Dereotunu ve kremayıda ilave edip kapağını kapatıyoruz. Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıyoruz Krema, baklanın ve enginarın keskin tadını ve kokusunu alıp sevilebilecek bir lezet oluşturuyor, enginar sevmem diyenlerde rahatlıkla yiyebilir..Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.