![]() |
Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyabamya tarifi - bamya yapımı - bamya yemeği malzemeleri Bamya bildiğiniz gibi bir sebze türüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerekli Malzemeler Yarım Paket Margarin Yarım Kilo Kuşbaşı Et 1 Kg Bamya 1 Fincan Sirke 3 Tane Domates 2 Tane Soğan 7 Tane Limon Tuz Hazırlanışı İlk olarak bamyaları yıkayalım ve kurutalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bamya |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BamyaBamya suya ıslandığında salyası akar ve bu yüzden seilmeyen yemek listesinde başı çeker hemen hemen ![]() Fakat bamyaların başını kıvırarak salyasının akacağı kısım kesilemden ayıklanırsa yemek daha güzel olur ![]() ![]() ![]() ![]() 1 kg bamya 2orta boy domates 3 diş sarmısak bir orta boy soğan yarım limon,bir kase haşlanmış nohut ![]() Soğanı tencerede hafip pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı kadar salça ile kavuralım ayıklanmış bamyaları tencereye atıp doğradığımız domates ve sarmısaklarla karıştırıp nohutlarıda ekleyip,yarım limonu sıkalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|