![]() |
Bamya
bamya tarifi - bamya yapımı - bamya yemeği malzemeleri
Bamya bildiğiniz gibi bir sebze türüdür. İnsanlar açısından en çok sevilerek yenen yemeklerden birisidir. Bamya o kadar çok sevilir ki düğün yemeklerinde bile yerini çorba olarak almış durumdadır. Aynı zamanda bir çok insan bamya yemeğini grip oldukları zamanda kullanmaktadır. Bildiğiniz gibi bamya yemeği limon ile yenmektedir. Limonun gribe çok iyi geldiğinden dolayı insanlar bamya yemeğini bu konumda tercih etmektedir. Bu makalemizde sizlere bamya yemeğinin yapılışını anlatacağız. Gerekli Malzemeler Yarım Paket Margarin Yarım Kilo Kuşbaşı Et 1 Kg Bamya 1 Fincan Sirke 3 Tane Domates 2 Tane Soğan 7 Tane Limon Tuz Hazırlanışı İlk olarak bamyaları yıkayalım ve kurutalım. Hazırlamış olduğumuz bamyaların uçlarından biraz keselim. Bunun nedeni tamamen yemeğe lezzet vermesidir. Daha sonra bir kaba bamyaları alarak, 2 yemek kaşığı tuz ve bir çay bardağı sirke ilave ederek bamyaları dinlenmeye bırakınız. Daha sonra bir tencerede soğan, margarin ve et güzelce kavrulur. Daha sonra sirkede beklemeye aldığımız bamyaları bol su içerisinde yıkayarak süzünüz. Bamya ile domatesleri bir kap içerisinde iyice karıştırarak yumuşayan etlerin içerisine ekleyiniz. Daha sonra bir adet limon sıkarak kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kıvamına gelen yemeği sıcak servis yapınız. |
Bamya
Bamya suya ıslandığında salyası akar ve bu yüzden seilmeyen yemek listesinde başı çeker hemen hemen.
Fakat bamyaların başını kıvırarak salyasının akacağı kısım kesilemden ayıklanırsa yemek daha güzel olur.Kendi tarifim bamyayı yazayım bende en iyisi.Margarin ile pişen yemekleri ise hiç lezzetli bulmuyorum.Trans yağdan kurtulmak içinse fındık yada zeytin yağı tercihimdir. 1 kg bamya 2orta boy domates 3 diş sarmısak bir orta boy soğan yarım limon,bir kase haşlanmış nohut. Soğanı tencerede hafip pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı kadar salça ile kavuralım ayıklanmış bamyaları tencereye atıp doğradığımız domates ve sarmısaklarla karıştırıp nohutlarıda ekleyip,yarım limonu sıkalım.Tuzunu atıp biraz kavurduktan sonra suyunu arzuya göre katıp pişmeye bırakalım.Limon bamyanın salyasının akmasını engeller,buda küçük bir püf noktadır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.