Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, ebegümeci, kavurması

Bulgurlu Ebegümeci Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Ebegümeci Kavurması






MALZEMELER


*1-2 bağ ebegümeci

*1 baş soğan

*1 büyük domates

*100 gr kadar kıyma

*1/2 küçük fincan sıvıyağ

*1 kaşık salça

*tuzkarabiberpulbiber

*1 çorba kaşığı dolusu bulgur



YAPILIŞI


Ebegümecini saplarını kısa kısa koparıp ayıklıyoruzGüzelce ıspanak gibi 5-6 su yıkıyoruzSonra ince ince kıyıyoruzÜzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip ovuyoruz ve iyice sıkıyoruz avucumuzdaTencerede soğanı ve kıymayı kavuruyoruzİçine domatesimizi doğrayıp salçasını ekliyoruzBirazda böyle kavurup sıktığımız ebegümeçlerini ekliyoruzBaharatlarını da atıp 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruzBulgurunuda üzerine serpip ağzını kapatıyoruzBulgurumuz ve ebegümecimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz

Ebegümeci nasıl pişer - ebegümeci nasıl kavrulur - ebegümecinin pişirilmesi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.