![]() |
Bulgurlu Ebegümeci Kavurması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER *1-2 bağ ebegümeci *1 baş soğan *1 büyük domates *100 gr kadar kıyma *1/2 küçük fincan sıvıyağ *1 kaşık salça *tuz.karabiber.pulbiber *1 çorba kaşığı dolusu bulgur YAPILIŞI Ebegümecini saplarını kısa kısa koparıp ayıklıyoruz.Güzelce ıspanak gibi 5-6 su yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip ovuyoruz ve iyice sıkıyoruz avucumuzda.Tencerede soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.İçine domatesimizi doğrayıp salçasını ekliyoruz.Birazda böyle kavurup sıktığımız ebegümeçlerini ekliyoruz.Baharatlarını da atıp 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.Bulgurunuda üzerine serpip ağzını kapatıyoruz.Bulgurumuz ve ebegümecimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ebegümeci nasıl pişer - ebegümeci nasıl kavrulur - ebegümecinin pişirilmesi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.