![]() |
Fransız Usulü Kabak Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Kabak Kızartmasıkabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler: 8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak (dövülmüş) 60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız ![]() Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız ![]() ![]() ![]() Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|