Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, kabak, kızartması, usulü

Fransız Usulü Kabak Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Kabak Kızartması



kabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler:


8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 diş sarımsak (dövülmüş)

60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)



Tarifi:


Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız

Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca kabakları tavaya koyup 8-10 dakika, tavaya yapışmalarmı önlemek için arasıra karıştırarak, pişiriniz

Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız Tavayı ateşten alıp yavaşça karıştırınız Kabakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz


Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.