ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Usulü Kabak Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191321)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:00 AM

Fransız Usulü Kabak Kızartması
 
kabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler:


8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 diş sarımsak (dövülmüş)

60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)



Tarifi:


Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız.

Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca kabakları tavaya koyup 8-10 dakika, tavaya yapışmalarmı önlemek için arasıra karıştırarak, pişiriniz.

Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız. Tavayı ateşten alıp yavaşça karıştırınız. Kabakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.


Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.