Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arapsaçı, etli

Etli Arapsaçı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Arapsaçı



Etli Arapsaçı Tarifi - Etli Arapsaçı Yapılışı - Etli Arapsaçı Malzemeleri




Malzemeler


2 Demet Arapsaçı

150 gr kuzu kuşbaşı

1 Küçük baş soğan

3-4 taze patates

Bir çay bardağı zeytin yağı

3 olgun domates(kış sonu otumuzu bulabildiğimiz için derindondurucudan)

1 tatlı kaşığı domates salçası

Limon ve tuz


Hazırlanışı


Arap saçı ayıklanır,yıkanır(aslında asıl maharet bu kart yerlerini ayırtedebilmek önemli )10dk kaynayan suda haşlanır kenara alınırDiğer yanda kuzu eti yarı pişmiş suda haşlanır (ben düdüklü tencere kullanıyorum)(etin suyunu dökmeyin yemeğinize ekleyin),Ardından ince doğranmış soğanla,zeytinyağı ile et kavrulur,arapsaçı eklenir,küp doğranmış domates,salça,limon suyu ve üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir25-30 dk pişirilir ancak ,İri doğranmış patesler dağılmaması için pişme süresinin son 15 dk sında eklenir


Not:Toplanması meşakkatli bir ottur Çalılıklarda,dere kenarlarında bulunurDereotunu sevmiyorsanız biraz yemeniz zorPişme esnasında mutfağınızda birşişe rakı dökülmüş sanabilirsinizKeskin bir anason kokusu hakim…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.