![]() |
Etli Arapsaçı
Etli Arapsaçı Tarifi - Etli Arapsaçı Yapılışı - Etli Arapsaçı Malzemeleri
Malzemeler 2 Demet Arapsaçı 150 gr kuzu kuşbaşı 1 Küçük baş soğan 3-4 taze patates Bir çay bardağı zeytin yağı 3 olgun domates(kış sonu otumuzu bulabildiğimiz için derindondurucudan) 1 tatlı kaşığı domates salçası Limon ve tuz Hazırlanışı Arap saçı ayıklanır,yıkanır(aslında asıl maharet bu kart yerlerini ayırtedebilmek önemli ).10dk kaynayan suda haşlanır kenara alınır.Diğer yanda kuzu eti yarı pişmiş suda haşlanır (ben düdüklü tencere kullanıyorum)(etin suyunu dökmeyin yemeğinize ekleyin),Ardından ince doğranmış soğanla,zeytinyağı ile et kavrulur,arapsaçı eklenir,küp doğranmış domates,salça,limon suyu ve üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir.25-30 dk pişirilir ancak ,İri doğranmış patesler dağılmaması için pişme süresinin son 15 dk sında eklenir. Not.:Toplanması meşakkatli bir ottur. Çalılıklarda,dere kenarlarında bulunur.Dereotunu sevmiyorsanız biraz yemeniz zor.Pişme esnasında mutfağınızda birşişe rakı dökülmüş sanabilirsiniz.Keskin bir anason kokusu hakim… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.