Diyarbakır Usulü Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyarbakır Usulü GüveçDiyarbakır Usulü Güveç Tarifi - Diyarbakır Usulü Güveç Yapılışı - Diyarbakır Usulü Güveç Malzemeleri Malzemeler 3 kişiliktir 300 gr kuşbaşı dana eti 2 adet patlıcan 4 adet domates 3 adet yeşil biber 4 yemek kaşığı margarin 4 yemek kaşığı salça (1 kasik biber salcasi) 5 diş sarımsak Maraş biberi (kırmızı pul biber) tuz Hazırlanışı İlk olarak güvecin içine iki kaşık margarini koyalım Sırayla, doğramış olduğumuz yeşil biberi, eti, patlıcanı, domatesi ve sarımsakları ilave edelim Hepsinin üzerine 4 yemek kaşığı salçamızı (1 kaşık biber salçası olacak) ve 2 kaşık margarinimizi en üstüne koyalım Önceden ısıtmış olduğumuz 220 derecelik fırına güvecin kapağı kapalı bir şekilde koyalım 30 dakika sonra pul biberi ve tuzu ekleyip karıştıralım Yarım saat daha pişirelim Arada bir karıştıralım 1 saat pişirdikten sonra 20 dakika daha güvecin kapağını açıp yağına düşene kadar pişirelim Afiyet olsun Gülay Değertekin |
|