Mantar Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Mantısı![]() Malzemeler 300 gr iri kültür mantarı 100-150 gr kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 adet domates 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı biber salçası Tuz Karabiber Üzeri için, 3-4 çorba süzme yoğurt Sarımsak Tuz Tereyağ, pul biber, kuru nane Yemeğin tarifi Mantarlarınızın saplarını ayırın, yıkayarak birkaç damla limon suyu eklediğiniz suya ıslatın Soğanı ince yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun, kıymayı ekleyin Kıymanızın rengi dönünce, rendelediğiniz domatesi ekleyin Salçanızı ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın Suyunu çekinceye kadar kavurun![]() Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun![]() Fırın kabınıza mantarları dizin, 200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin Servis için mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin, tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul biberi, nane ile ekleyerek servis yapın
|
|
|
|