![]() |
Mantar Mantısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 300 gr iri kültür mantarı 100-150 gr kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 adet domates 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı biber salçası Tuz Karabiber Üzeri için, 3-4 çorba süzme yoğurt Sarımsak Tuz Tereyağ, pul biber, kuru nane Yemeğin tarifi Mantarlarınızın saplarını ayırın, yıkayarak birkaç damla limon suyu eklediğiniz suya ıslatın. Soğanı ince yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun, kıymayı ekleyin. Kıymanızın rengi dönünce, rendelediğiniz domatesi ekleyin. Salçanızı ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin. Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun. Fırın kabınıza mantarları dizin, 200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin. Servis için mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin, tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul biberi, nane ile ekleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.