Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, kuru, oktay, sebzeli, usta

Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç



Kuru Sebzeli Güveç Tarifi - Kuru Sebzeli Güveç Yapılışı - Kuru Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır - Kuru Sebzeli Güveç Malzemeleri

Malzemeler:


500 Gr Kuzu Eti

1 Kase Kuru Biber

1 Kase Kuru Patlıcan

1 Kase Kuru Domates

1 Kase Kuru Kabak

2 Patates

2 Soğan

1 Çorba K Domates Salçası

5 Diş Sarımsak

2 Defne Yaprağı

Tane Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

Su


Hazırlanışı:


Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Güveç kabına biraz sıvıyağ döküp etleri ekliyoruz Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Kuru biber, patlıcan ve kabağı sıcak su ile ıslatıp yumuşatıyoruz


Ete, defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekliyoruz Domates salçasını katıp karıştırıyoruz Patatesleri soyup doğruyoruz


Etin üzerine sırasıyla kabak, patates, patlıcan ve en üste domatesleri koyuyoruz Tuz ve karabiber serpiyoruz Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz


Ocağın üzerinde biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.