![]() |
Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç
Kuru Sebzeli Güveç Tarifi - Kuru Sebzeli Güveç Yapılışı - Kuru Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır - Kuru Sebzeli Güveç Malzemeleri
Malzemeler: 500 Gr Kuzu Eti 1 Kase Kuru Biber 1 Kase Kuru Patlıcan 1 Kase Kuru Domates 1 Kase Kuru Kabak 2 Patates 2 Soğan 1 Çorba K. Domates Salçası 5 Diş Sarımsak 2 Defne Yaprağı Tane Karabiber Tuz Zeytinyağı Su Hazırlanışı: Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Güveç kabına biraz sıvıyağ döküp etleri ekliyoruz. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Kuru biber, patlıcan ve kabağı sıcak su ile ıslatıp yumuşatıyoruz. Ete, defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekliyoruz. Domates salçasını katıp karıştırıyoruz. Patatesleri soyup doğruyoruz. Etin üzerine sırasıyla kabak, patates, patlıcan ve en üste domatesleri koyuyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Ocağın üzerinde biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.