Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Güveçte Kış TürlüsüGüveçte Kış Türlüsü Tarifi - Güveçte Kış Türlüsü Yapılışı - Güveçte Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Güveçte Kış Türlüsü Malzemeleri Malzemeler: Yarım Kg Kuzu Kaburga Yarım Beyaz Lahana 2 Havuç 1 Patates 1 Soğan 5 Yer Elması 1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber Salçası2 Defne Yaprağı 1 Tatlı K Tane KarabiberSıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Güveç kabına biraz sıvıyağ döküyoruz Kuzu kaburgayı koyup orta ateşte kavuruyoruz Defne yaprağı ve tane karabiber atıyoruz![]() Soğan ve havucu doğrayıp ekliyoruz Biber salçası ve domates salçasını katıyoruz Beyaz lahanayı küçük bir şekilde doğrayıp güvece ekliyoruz![]() Patates ve yer elmasını küp küp doğrayıp lahananın üzerine koyuyoruz Tuzunu serpiyoruz Biraz sıcak su döküyoruz![]() Üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|