![]() |
Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü
Güveçte Kış Türlüsü Tarifi - Güveçte Kış Türlüsü Yapılışı - Güveçte Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Güveçte Kış Türlüsü Malzemeleri
Malzemeler: Yarım Kg Kuzu Kaburga Yarım Beyaz Lahana 2 Havuç 1 Patates 1 Soğan 5 Yer Elması 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı K. Tane Karabiber Sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Güveç kabına biraz sıvıyağ döküyoruz. Kuzu kaburgayı koyup orta ateşte kavuruyoruz. Defne yaprağı ve tane karabiber atıyoruz. Soğan ve havucu doğrayıp ekliyoruz. Biber salçası ve domates salçasını katıyoruz. Beyaz lahanayı küçük bir şekilde doğrayıp güvece ekliyoruz. Patates ve yer elmasını küp küp doğrayıp lahananın üzerine koyuyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.