Peynir Soslu Musakka |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Soslu MusakkaGereçler: 2 adet orta boy patlican 3 adet domates 2 dis sarimsak 500 gr kiyma 1 tutam tuz 2 adet et bulyon 1 cay kasigi cicek yag 1 adet ufak boy sogan peynir sos icin: 50 gr margarin 2 yemek kasigi un 400 lt sut parmak buyuklugunde 4 adet kasar peyniri Yapılışı: yuvarlak sekilde dogradiginiz patlicanlari bir tava icinde kizartarak bir kabin icine koyunbir tencerenin icine kiymayi koyup suyunu cekinceye kadar kizartip sonra ince sekilde kiydiginiz sogani ekleyinbiraz soganlar yumusayinca kup sekilde dogranmis domatesleri ekleyin5 dkkadar kisik atese alin ve peynir sosu yapmaya baslayin peynir sos: ufak ve genis bir tava icinde margarini eritin sonra unu ekleyin ve karistirin ve sutu ekleyinfakat bu karisimi devamli karistirin ve peynirleri ekleyip bulamac hale gelinceye kadar karistirinbu arada tenceredeki kiymamizin bir kismini borcama koyun ve uzerlerine patlicanlarimizin bir bolumunu doseyinkiymamizin bir bolumunu patlicanlarin uzerine koyup diger patlicanlari ayni sekilde doseyinve kiymanin hepsini kaba bosaltinve peynir sosunu uzerine iyice yayinkarisimin uzerini iyice peynir sos ile kapatip200 derecelik firinda 30 dkpisirin alıntı |
|