Vejetaryen Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen TürlüVejetaryen Türlü Tarifi - Vejetaryen Türlü Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 250 gr taze fasulye250 gr kabak3 orta boy soğan 3 orta boy domates 2 küçük patates 1 küçük patlıcan 250 gr bamya4 diş sarımsak 1/2 bardak doğranmış maydanoz 1/2 bardak doğranmış dereotu veya 2 tatlı kaşığı dereotu kurusu 1/2 bardak doğranmış nane veya 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 bardak su 1/2 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 dolmalık biber Taze fasulyeleri ikiye kesin, kabakları soyun önce dörde sonra ikiye kesin ![]() Soğanları boylamasına, domatesleri altı parçaya, patatesleri küçük küçük, patlıcanları şerit halinde soyup önce ikiye sonra dörde, bamyaların sadece baş kısmını koni biçiminde (bamyalar küçük olmalıdır) kesin ![]() Dolmalık biberi de halka halka kesin ![]() Bütün sebzeleri ve diğer malzemeleri tencereye koyup sebzeler lapa olmadan yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Oda sıcaklığında servis edin
|
|
|
|