![]() |
Vejetaryen Türlü
Vejetaryen Türlü Tarifi - Vejetaryen Türlü Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 250 gr. taze fasulye 250 gr. kabak 3 orta boy soğan 3 orta boy domates 2 küçük patates 1 küçük patlıcan 250 gr. bamya 4 diş sarımsak 1/2 bardak doğranmış maydanoz 1/2 bardak doğranmış dereotu veya 2 tatlı kaşığı dereotu kurusu 1/2 bardak doğranmış nane veya 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 bardak su 1/2 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 dolmalık biber Taze fasulyeleri ikiye kesin, kabakları soyun önce dörde sonra ikiye kesin. Soğanları boylamasına, domatesleri altı parçaya, patatesleri küçük küçük, patlıcanları şerit halinde soyup önce ikiye sonra dörde, bamyaların sadece baş kısmını koni biçiminde (bamyalar küçük olmalıdır) kesin. Dolmalık biberi de halka halka kesin. Bütün sebzeleri ve diğer malzemeleri tencereye koyup sebzeler lapa olmadan yumuşayıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.