Fırında Mantar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında MantarFırında Mantar Tarifi - Fırında Mantar Nasıl Yapılır - Fırında Mantar Malzemeleri Malzeme Listesi * 250 Gram Mantar * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı * 2 Diş Sarımsak * 1 Çay Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) * 1 Çay Kaşığı Tuz Fırında Mantar Nasıl Yapılır? 1 Mantarları yıkayarak, içine yarım limon sıkıp kabuklarını da içine attığınız suyun içine atarak yarım saat kadar bu suda bekletin 2 Sarımsağı soyarak havana alın ve üzerine tuz dökerek iyice ezin 3 Üzerine oda sıcaklığında tereyağını koyarak sarımsakla karıştırın 4 Daha sonra kolay temizlemek için fırın kabının altına fırın kağıdı serin ya da kabı hafif yağlayın Mantarların saplarını çıkararak içlerine sarımsaklı tereyağını paylaştırın 5 mantarların üzerine biraz daha tuz serpiştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini de içlerine doldurun 6 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar fırınlayarak çıkarın Sıcak olarak servis yapın Not: Aynı tarifi mangal yaptığınızda da üzerinde deneyebilirsiniz Afiyet Olsun |
|