![]() |
Fırında Mantar
Fırında Mantar Tarifi - Fırında Mantar Nasıl Yapılır - Fırında Mantar Malzemeleri
Malzeme Listesi * 250 Gram Mantar * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı * 2 Diş Sarımsak * 1 Çay Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) * 1 Çay Kaşığı Tuz Fırında Mantar Nasıl Yapılır? 1. Mantarları yıkayarak, içine yarım limon sıkıp kabuklarını da içine attığınız suyun içine atarak yarım saat kadar bu suda bekletin. 2. Sarımsağı soyarak havana alın ve üzerine tuz dökerek iyice ezin. 3. Üzerine oda sıcaklığında tereyağını koyarak sarımsakla karıştırın. 4. Daha sonra kolay temizlemek için fırın kabının altına fırın kağıdı serin ya da kabı hafif yağlayın. Mantarların saplarını çıkararak içlerine sarımsaklı tereyağını paylaştırın. 5. mantarların üzerine biraz daha tuz serpiştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini de içlerine doldurun. 6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar fırınlayarak çıkarın. Sıcak olarak servis yapın. Not: Aynı tarifi mangal yaptığınızda da üzerinde deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.