Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beykoz, kabaklı, kebabı

Kabaklı Beykoz Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Beykoz Kebabı



Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi - Kabaklı Beykoz Kebabı Yapılışı - Kabaklı Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabaklı Beykoz Kebabı

Malzemeler :


5 Kabak

300 Gr Kuzu Eti

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K Domates Salçası

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Tane Karabiber

Sıvıyağ

2 Domates

2 Biber

Tuz

Su


Hazırlanışı


Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz


Salçayı ekliyoruz Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz


Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz


Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz


Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz Üzerlerine kürdan takıyoruz Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.