Kabaklı Beykoz Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Beykoz KebabıKabaklı Beykoz Kebabı Tarifi - Kabaklı Beykoz Kebabı Yapılışı - Kabaklı Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabaklı Beykoz Kebabı Malzemeler : 5 Kabak 300 Gr Kuzu Eti2 Defne Yaprağı 1 Çorba K Domates Salçası1 Soğan 2 Diş Sarımsak Tane Karabiber Sıvıyağ 2 Domates 2 Biber Tuz Su Hazırlanışı Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Salçayı ekliyoruz Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz![]() Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz Üzerlerine kürdan takıyoruz Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz
|
|
|
|