ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kabaklı Beykoz Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191045)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Kabaklı Beykoz Kebabı
 
Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi - Kabaklı Beykoz Kebabı Yapılışı - Kabaklı Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabaklı Beykoz Kebabı

Malzemeler :


5 Kabak

300 Gr. Kuzu Eti

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Tane Karabiber

Sıvıyağ

2 Domates

2 Biber

Tuz

Su


Hazırlanışı


Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.


Salçayı ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.


Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz.


Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz. 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz.


Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz. Üzerlerine kürdan takıyoruz. Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.