Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Kereviz Yapraklı NohutVejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Tarifi - Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak nohut (Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu suda 1 saat haşlanmalıdır) 1,5 bardak kereviz yaprağı 1/2 bardak doğranmış soğan 1/2 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı şeker Tuz ve karabiber Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda öldürün ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç dakika karıştırın Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin 3/4 bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve kerevizler erimemelidir Ilıkken servis yapın |
|