![]() |
Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Kereviz Yapraklı NohutVejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Tarifi - Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak nohut (Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu suda 1 saat haşlanmalıdır ![]() 1,5 bardak kereviz yaprağı 1/2 bardak doğranmış soğan 1/2 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı şeker Tuz ve karabiber Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda öldürün ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç dakika karıştırın ![]() Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin ![]() 3/4 bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin ![]() Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve kerevizler erimemelidir ![]() Ilıkken servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|