![]() |
Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut
Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Tarifi - Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak nohut (Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu suda 1 saat haşlanmalıdır.) 1,5 bardak kereviz yaprağı 1/2 bardak doğranmış soğan 1/2 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı şeker Tuz ve karabiber Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda öldürün ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç dakika karıştırın. Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin. 3/4 bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin. Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve kerevizler erimemelidir. Ilıkken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.