![]() |
Vejetaryen Bakla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen BaklaVejetaryen Bakla Tarifi - Vejetaryen Bakla Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 kg ![]() 3 büyük soğan 1/2 bardak zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1 bardak su Yarım demet dereotu Baklaların uçlarını kesip ikiye bölünüz ![]() Soğanları doğrayıp baklaların üzerine koyun ve iyice karıştırın ![]() Bakla ve soğan karışımını tencereye koyup diğer malzemeleri ekleyin ![]() Tencerenin üstünü kapatın 45 dakika kadar veya baklalar iyice pişene kadar pişirin ![]() Oda sıcaklığında, doğranmış dereotu ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|