Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel LahanasıPatatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Tarifi - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Patates 1 Paket Brüksel Lahanası 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 10 Adet Arpacık Soğanı 1 Yemek Kaşığı Salça 2 Adet Havuç 1 Su Bardağı Su (Kaynamış) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır? 1 Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını doğramadan bütün olarak 5 dakika kavurun 2 Patates ve havuçların kabuklarını soyup kalın küp şeklinde doğrayın 3 Kavrulan arpacık soğanlarına brüksel lahanalarını ekleyip 5 dakika daha lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun 4 Lahanlar kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız havuç ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip 3 saniye kadar çevirin 5 Yemeğe küp küp doğranmış patatesleri,tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 5 dakika daha kavurun 6 Son olarak yemeğe 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin 7Su az gelirse azar azar ilave edilebilir Afiyet Olsun |
|