![]() |
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Tarifi - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Malzemeleri
Malzeme Listesi 2 Adet Patates 1 Paket Brüksel Lahanası 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 10 Adet Arpacık Soğanı 1 Yemek Kaşığı Salça 2 Adet Havuç 1 Su Bardağı Su (Kaynamış) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır? 1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını doğramadan bütün olarak 5 dakika kavurun. 2. Patates ve havuçların kabuklarını soyup kalın küp şeklinde doğrayın. 3. Kavrulan arpacık soğanlarına brüksel lahanalarını ekleyip 5 dakika daha lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun. 4. Lahanlar kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız havuç ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip 3 saniye kadar çevirin. 5. Yemeğe küp küp doğranmış patatesleri,tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 5 dakika daha kavurun. 6. Son olarak yemeğe 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. 7.Su az gelirse azar azar ilave edilebilir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.